Večeras dva filma na FFS (Festival Filmaskog Scenarija) 2012.

 pocinje FFS u Vrnjackoj BanjiVrnjačka Banja – U okviru 36.Festivala filmskog scenarija večeras će ,prve večeri Festivala, biti prikazana dva filma.Prvi je “Zverinjak” gde scenario potpisuje Dušan Spasojević a režiju Marko Novaković. Uloge tumače Nikola Ristanovski, miodrag krstović, Tanasije Uzunović, Djordjević, Branka Šelić, Marijana Pejatović, Aleksandar Djurica, Nada Šargin i drugi.

Ovaj film nastao je u produkciji Radio-televizije Srbije a prati priču iz devedesetih godina prošlog veka, u jednom selu na obali Drine. To svedočanstvo o vremenu moralnog i geografskog raspadanja jedne zemlje smešteno u sredinu izdvojenu od urbanog života i locirano u podneblje u kojem vladaju specifična pravila i odnosi medju ljudima.

Nakon ovog  filma večeras će ,kao drugi, biti prikazana drama  “Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem”. Uloge u ovom filmu tumače Žili Gaje, Žan-Mark Bar, Baki Davrak, Leon Lučev, Bojan Navojec, Hristina Popović, Anita Mančić, Marko Janketić, Nada Šargin, Danijela Štajfeld.

Scenaristi  su  Bojan Vuletić i Stefan Arsenijević a potpisnik režije je Bojan Vuletić.
„Praktičan vodič sa pevanjem i plakanjem“ kroz četiri potpuno različite ljubavne priče govori o iskušenjima da se pronađe prava osoba.

Junaci i junakinje su stranci koji dolaze u Beograd u potrazi za različitim stvarima – poslom, avanturom, ljubavlju, seksom – i u susretu sa stanovnicima ovog gostoprimljivog grada pronalaze više nego što su očekivali.
Ovo ostvarenjeinače  je debitantski film reditelja Bojana Vuletića.

Sutra ,drugog dana Festivala, biće prikazana takodje dva filma “Ustanička ulica” i “Dr Rej I djavoli”.