Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje i Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji nedavno su potpisali Ugovor o saradnji

Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje i Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji nedavno su potpisali Ugovor o saradnji.

Potpisivanjem tog ugovora, „Merkur“ i Fakultet za hotelijerstvo i turizam načinili su prvi korak ka stvaranju uslova za kvalitetnu edukaciju i razvoj kadrova u oblasti hotelijerstva i turizma, ističe se u saopštenju „Merkura“.

Kao društveno odgovorna firma, Specijalna bolnica „Merkur“ je u znak početka uspešne saradnje poklonila

fakultetu kopir aparat i tom prilikom direktor ove ustanove, dr Dejan Stanojević, je još jednom podsetio da je ulaganje u kadar upravo tajna uspeha Ustanove na čijem čelu se i nalazi.

Zahvaljujući saradnji profesori i studenti imaće priliku da u oblasti teorijske i praktične nastave razmenjuju iskustva o organizaciji, izvođenju i usavršavanju obrazovnog sistema.

Još jedna prednost ovakve saradnje ogleda se u zajedničkim nastupima na konkursima za naučnoistraživačke projekte, omogućava razmenu informacija i zajedničko učešćeVR na kongresima i simpozijumima.

Da podsetimo, kao dvanaesti fakultet Univerziteta u Kragujevcu, Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji počeo je da radi prošle jeseni, kada je upisano 60 budžetskih i 4o samofinansirajućih studenata.