Najbolja „Parada“ na Festivalu Filmskog Scenarija u Vrnjačkoj Banji

slika festival zatvaranje
Vrnjačka Banja – 36. Festival filmskog scenarija je završen. Nakon pet dana projekcija 12 filmova koji su snimljeni u toku prošle godine i nakon pročitanih scenarija i odgledanih filmova, žiri Festivala doneo je odluku da se najboljim proglasi scenario Srdjana Dragojevića za film „Parada“.

Prema oceni žirija koji su činili Dejan Karaklajić,Radomir Putnik i Feti Dautović , njegov scenario za pomenuti film „…otvorio je jednu od najbitnijih tema savremenog života  a to je pitanje prava na različitost…“.Parada je dakle odnela prvu nagradu za scenario na ovogodišnjem Festival scenarija u Vrnjačkoj Banji. Drugo mesto pripalo je scenariju filma „Smrt čoveka na Balkanu“ Miroslava Momčilovića a treće mesto scenariju film „Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“ Bojana Vuletića i Stefana Arsenijevića.

U kategoriji studentskih filmova a u okviru programa „Mladi lavovi“ nagrada je dodeljena filmu „Tamara“ , scenarista i reditelj student Akademije umetnosti iz Novog Sada , Ivan Knežević.

Sledeće godine  ,37.Festival filmskog scenarija takodje će vas čekati u Vrnjačkoj Banji.