Kongres banja Upravljanje u zdravstvenom turizmu

Upravljanje u zdravstvenom turizmu – neophodnost uvodjenja standarda

„Upravljanje u zdravstvenom turizmu – neophodnost uvodjenja standarda“ biće glavna tema 21. Kongresa banja, koji će se održati od 18. do 20. maja u Vrnjačkoj Banji, najavio je danas Upravni odbor Udruženja banja Srbije.

Glavna i prateće teme skupa će se odnositi na standarde u medicini i nemedicini, nove trendovi u balneologiji, marketing i menadžment u zdravstvenom turizmu, menadžment turističkih destinacija i lokalnih turističkih organizacija, internet marketing, medijsku promociju zdravstvenog turizma.

Na kongresu će se razmatrati i ekologija i energetska efikasnost hidrogeološkog potencijala Srbije, kao i urbanizam i prostorno planiranje.

Predavači će biti domaći i inostrani stručnjaci, iz Slovenije i Madjarske, a očekuje se i potvrda od predstavnika Ministarstva turizma i Slovačke i Udruženja banja iz Bugarske i Rumunije.

Predvidjeno je da u radu kongresa aktivno učestvuju visoki funkcioneri fondova zdravstvenog osiguranja Nemačke i Austrije, koji će predstaviti uslove pod kojima se može očekivati dolazak pacijenata iz tih zemalja, na rehabilitaciju u naše banje.

Kongres će biti propraćen i izlagačkim delom, koji će biti organizovan u holovima Termomineralnog kupatila. Osim banja Srbije, predstaviće se i proizvodjači opreme za velnes i spa, hotelijerstvo i ugostiteljstvo.