Festival Ljubavi u Vrnjackoj Banji

VRNJACKA BANJA – Organizacija „The Love Festival“ postoji od 2007. Godine i bavi se organizovanjem raznih kulturnih dogadjaja u Vrnjačkoj Banji , medju kojima je najpoznatiji „The Love Festival“ koji se održava na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji (otvorenom amfiteatru).

Love Fest kroz dve večeri okupi vise od 5000 ljudi,(uglavnom mladu populaciju) kako iz Srbije tako i iz drugih država, koji žele da se dobro zabave. Ideja organizacije festivala nastala je 2006. godine, a pokretač je bio manjak kulturnih dešavanja u centralnom delu Srbije. Uz veliku podršku Opštine Vrnjacka Banja , Turističke Organizacije i Specijalne bolnice Merkur na popularnom „Mostu ljubavi“ je organizovana prva žurka tog tipa, koja je kako se kasnije ispostavilo, bila uvod za manifestaciju koja svake godine sredinom leta okuplja mlade u Vrnjackoj Banji , kraljici turizma u Srbiji.
Veliku podrsku festivalu pružaju i sve medijske stanice, kako iz Vrnjačke Banje tako i iz svih ostalih gradova u Srbiji modju kojima su i naše najpoznatije medijske kuće sa nacionalnom pokrivenošću. U vreme medijske promocije Love festivala,organizacija se bavi i produkcijom i izradom polučasovnih emisija, koje se emituju na pojedinim TV-stanicama.

The Love Festival je muzičkog tipa (elektronska muzika) ali postoji ideja da se spoje dve umetnosti i Love Festival preraste i u jedan manji filmski i muzički festival , koji bi promovisao mlade i neafirmisane studente režije. Trajanje festivala je dve večeri (petak i subota) . Od 2010. Godine gestival će trajati 4 dana. Ideja za naziv „The Love Festival“ potekla je od same ideje da se Vrnjacka Banja polako pretvara u mesto za zaljubljene parove, a tu je i Most ljubavi koji je jedinstven u Srbiji, kao i mnogo toga vezanog baš za reč LJUBAV.

Uz veliku pomoć Opštine Vrnjacka Banja, The Love Festival ce od sledeće godine imati i prvi The Love Fest Camp, koji će biti smešten u parku u neposrednoj blizini Vrnjačkog Jezera! Ova godina predstavlja težak zadatak za organizatore, kako bi se opravdalo poverenje mnogih posetilaca Vrnjacke Banje upravo zbog The Love Festival-a.