Ambasadori u Vrnjačkoj Banji

ambasadori u vrnjackoj banji
U petak je Vrnjačka Banja,  bila domaćin ambasadorima Poljske, Brazila, Meksika, Belgije, Republike Slovačke, Švetske, kao i predstavnicima ambasada Nemačke, Italije, Finske, Mađarske…
Ambasadori su u pratnji predsednika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića i njegovih saradnika obišli wellness centar, balneo centar „Fons medicus“ Specijalne bolnice „Merkur“ i rekonstruisani deo vrnjačkog parka.
Nakon kraćeg obilaska, organizovan je koktel u Hotelu „Breza“ gde su gosti, u razgovoru sa privrednicima i rukovodstvom lokalnih samouprava Raškog okruga, upoznati sa privredno-ekonomskim i kulturnim potencijalima ovog regiona. Ističući značaj Vrnjačke Banje kao turističke prestonice Srbije, ali i njena prirodna bogatstva koja je čine malim rajem na zemlji, predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović upoznao je goste sa udejnim projektima Opštine čiji je cilj afirmacija kulture prijateljskih zemalja i promovisanje vrednosti njihovih nacija na vrnjačkom tlu. Neposredno pre dolaska u Vrnjačku Banju, za ambasadore je u Kraljevu organizovana prezentacija Raškog okruga, kao i poseta manastiru Žiča.